Tečaj fotografije by silvije volarić

Tečaj fotografije - 5 modula

Tečaj fotografije se sastoji od 5 modula. Kreće od osnova fotografije i proteže se sve do naprednog fotografiranja, a uključuje i obradu fotografije i sve to u kratkom vremenu stoga je brz, zanimljiv i efikasan. Teorija je svedena na minimum, težište je na fotografiranju i primjeni teorije kroz fotografiranje.

tečaj fotografije

1. modul

1. modul

Bez ovog nema (dobrih) fotki -

Na prvom modulu bavimo se osnovama fotografije, aparatima, tehnikom, tehnologijom i kako sve to funkcionira i kako možeš iskoristiti najbolje fotić koji imaš (i mobitel je fotić). Dobiješ odgovor koji fotić je za tebe najbolji. Odmah fotkamo na primjerima u živo. Možeš postavljati pitanja koja te muče u vezi fotografiranja. Saznati ćeš neke super kul fotografske trikove.

tečaj fotografije

2. modul

2. modul

Kako gledati očima, a kako objektivom -

Na drugom modulu bavimo se gledanjem kroz objektiv, nekim nepisanim pravilima koja treba znati, fotografskom (slikarskom) kompozicijom, idejama kako sliku učiniti zanimljivijom, što izbjegavati, kako doći do ideje za dobru fotku, zašto prizor u živo djeluje bolje od onog na snimljenoj fotografiji i kako to dočarati fotkom i naravno još kratica i trikova uz fotkanje u živo na primjerima.

tečaj fotografije

3. modul

3. modul

Fotošopiranje, stvarnost i mitovi -

Učimo obradu fotografije, odnosno u žargonu bi rekli “fotošopiramo”. Želimo iz danih (loših) uvjeta (scene/kadra) izvući maksimum, a snimljenu fotografiju želimo dodatno poboljšati digitalnom obradom.

tečaj fotografije

4. modul

4. modul

Portret, kako ispasti lijepo na fotki -

Na četvrtom modulu fotografiramo portrete. Učimo kako opustiti osobu koju fotkamo i izvući prirodnost, kako namjestiti svjetlo da koža ispadne lijepo, kako promatrati oblike lica i tijela, kako odabrati kut i poziciju. Svi volimo dobro ispasti na fotki. Postoje pravila i trikovi kako se to može napraviti. Ne postoje fotogenične i nefotogenične osobe. Postoje osobe (ljudska tijela) oko kojih treba manje znanja i oko kojih treba više znanja kako ih fotografirati da ispadnu dobro na fotografiji.

tečaj fotografije

5. modul

5. modul

Kao ispričati priču fotografijama -

Peti modul je ponavljanje naučenog u protekla četiri modula i to isključivo u praksi. Nalazimo se na unaprijed dogovorenoj lokaciju u Zagrebu, dobijete zadatak (foto priču koju treba ispričati) i krećući se dogovorenom rutom fotografiramo. Pomoć vam je uvijek dostupna i nijedno pitanje nije “glupo pitanje”. Snimljene fotografije odabirete, editirate i slažete u cjelinu, u jednu vašu foto priču.

Zadaci za vježbu između modula -

Nakon svakog modula dobiješ zadatke za vježbu koje trebaš napraviti prije dolaska na idući modul. Šalješ mi odgovore mejlom i komuniciramo ako treba i telefonom. Tako se broj sati tečaja povećava, a da cijena ostaje ista. Vježbe nisu obavezne, neće se ništa dogoditi ako ne odradiš vježbu, ali što više vježbaš više i brže ćeš napredovat. Vježba je ključna za biti bolji fotograf/kinja.

Prijavi se na tečaj fotografije

Želiš primati obavijesti o terminima novih tečajeva?