fbpx

"DOĐI KAD MOŽEŠ"
TEČAJ FOTOGRAFIJE by Silvije Volarić

*dovoljan ti je mobitel, a ako imaš profi fotić onda učiš na njemu
TEČAJ PRILAGOĐEN TVOM SLOBODNOM VREMENU

DOLAZIŠ KAD MOŽEŠ
6 dolazaka (modula) + vježbe

Termine i raspored znaš uvijek mjesec dana unaprijed, pa možeš lagano planirati i odabrati termine koji ti odgovaraju. Termini pojedinih modula su u različito vrijeme svaki put, pa ćeš sigurno pronaći idealne za sebe.

-30% za dolazak u dvoje
-80% za roditelja djeteta koji također sudjeluje na tečaju uz dijete

MODULI

 1. MODUL – TEHNOLOGIJA – OSNOVE BEZ KOJIH NE MOŽEMO
  Bavimo se osnovama fotografije, aparatima, tehnikom, tehnologijom i kako sve to funkcionira i kako možeš iskoristiti najbolje fotić koji imaš (i mobitel je fotić). Bavimo se vrstama svjetala, kako ih koristiti i kada. Dobiješ odgovor koji fotić je za tebe najbolji. Odmah fotkamo na primjerima u živo. Izlazimo van učione, na cestu i vraćamo se natrag.  Možeš postavljati pitanja koja te muče u vezi fotografiranja. Saznati ćeš neke super kul fotografske trikove.

 2. MODUL – KOMPOZICIJA – KAKO DA FOTOGRAFIJA (SLIKA) ISPADNE BOLJE
  Bavimo se gledanjem kroz objektiv, nekim nepisanim pravilima koja treba znati,  bavimo se nekim osnovnim trikovima koji uvijek upale, razmišlanja kako fotografiju učiniti boljom kad smo u “neuglednoj” okolini, fotografskom (slikarskom) kompozicijom, idejama kako sliku učiniti zanimljivijom, što izbjegavati, kako doći do ideje za dobru fotku, zašto prizor u živo djeluje bolje od onog na snimljenoj fotografiji i kako to dočarati fotkom i naravno još kratica i trikova uz fotkanje u živo na primjerima.

 3. MODUL – OBRADA FOTOGRAFIJE
  Učimo obradu fotografije, odnosno u žargonu bi rekli “fotošopiramo”. Želimo iz danih (loših) uvjeta (scene/kadra) izvući maksimum, a snimljenu fotografiju želimo dodatno poboljšati digitalnom obradom.

 4. MODUL- PRODUKT FOTOGRAFIJA 
  Fotografiramo predmete sa ambijentalnom, kućnom (priručnom) i studijskom rasvjetom.

 5. MODUL – PORTRET
  fotografiramo portrete. Učimo kako opustiti osobu koju fotkamo i izvući prirodnost, kako namjestiti svjetlo da koža ispadne lijepo, kako promatrati oblike lica i tijela, kako odabrati kut i poziciju. Svi volimo dobro ispasti na fotki. Postoje pravila i trikovi kako se to može napraviti. Ne postoje fotogenične i nefotogenične osobe. Postoje osobe (ljudska tijela) oko kojih treba manje znanja i oko kojih treba više znanja kako ih fotografirati da ispadnu dobro na fotografiji.

 6. MODUL – DOKUMENTARNA FOTOGRAFIJA
   Nalazimo se na unaprijed dogovorenoj lokaciju u Zagrebu, dobijete zadatak (foto priču koju treba ispričati) i krećući se dogovorenom rutom fotografiramo. Pomoć vam je uvijek dostupna i nijedno pitanje nije “glupo pitanje”.  Nakon završenog fotografirnaja sjedamo na kavu (kava/sok/čaj je u cijeni tečaja) i komentiramo, rješavamo pitanja koja su se pojavila, dijelimo iskustva i na kraju ni malo manje važno, podružimo se, upoznamo, dogovorimo za buduće foto šetnje. 🙂 Snimljene fotografije kod kuće odabirete, editirate i  slažete u cjelinu, u jednu vašu foto priču i šaljete mi na email.

LOKACIJA I DOLASCI

Tečaj fotografije traje 6 dolazaka u studio na adresi ulica Jakova Gotovca 1, u Zagrebu, s tim da je šesti dolazak (modul dokumentarna fotografija) oko dva sata fotografiranja na otvorenom po gradu. 

Navigaciju do lokacije tečaja možeš dobiti ako klikneš OVDJE.

Ako dolaziš autom, ima javnog parkinga uokolo, (2. zona) ili se parkiraš u javnoj garaži Kvaternikov trg i hodaš po Vlaškoj ulici u smjeru centra 150 metara. Na broju 121, kod OTP Banke  je prolaz kroz haustor i 20 metara dalje s lijeve strane je ulaz u zgradu u kojoj se nalazi studio/učiona. 

Ako dolaziš tramvajem, siđeš na Kvatriću i hodaš po Vlaškoj ulici u smjeru centra 150 metara. Na broju 121, kod OTP Banke  je prolaz kroz Haustor i 20 metara dalje s lijeve strane je ulaz u zgradu u kojoj se nalazi studio/učiona.

Možeš me kontaktirati emailom i pozivom!

tecajfotografijesv@gmail.com

+385 98 98 28 468